‘Verkocht aan mensen in Canada’, 2017
Gips, karton, houtskool, piepschuim en mos.

‘Sold to people in Canada’, 2017
Plaster, cardboard and charcoal, styrofoam and moss.

Size: circa 200cm


We reden op het pad naar de top van de berg waar zijn vader de laatste jaren had gewoond. Een man die ik eigenlijk nauwelijks kende, een beeldhouwer, mijn grootvader. Nu was hij dood en zou ik hem ook nooit meer leren kennen. Mijn werk laat elementen zien van zijn leven en zijn beeldhouwwerken. Hiermee probeer ik vorm te geven aan die ervaring, het gevoel dat ik had toen ik daar samen met mijn vader de spullen en beeldhouwwerken van zijn vader inpakte.

Heeft het emotioneel toegevoegde waarde, of kan het weg?

Hyperpersoonlijke spullen en foto’s die tegelijkertijd ook heel gewone spullen of zomaar afbeeldingen kunnen zijn. Het is niet wat het lijkt of wat het is. Wat is de werkelijkheid? Wat betekent het voor jou en welke betekenis heeft het voor een ander? Ik wil de toeschouwer verleiden om mee te denken over, en zoeken naar mogelijke waarheden. 

Een onderzoek dat begon door letterlijk de spullen van mijn grootvader te onderzoeken, om deze vervolgens op verschillende manieren en met verschillende materialen opnieuw vorm te geven. Natuurlijke materialen lijken kunstmatig te zijn, en het kunstmatige juist natuurlijk. Een zoektocht naar contrast in vorm, textuur en materiaal die gestuurd wordt door intuïtie. 

'Verkocht aan mensen in Canada', 2017